Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Wonen op leeftijd. Wat heeft u nodig?

Ouderdom komt met gebreken. En vaak ook met andere woonwensen. Dat betekent dat u wellicht aanpassingen moet doen aan de woning waar u al langere tijd woont. Zodat u er ook in de toekomst kunt blijven wonen. U kunt verbouwen, maar ook verhuizen naar een geschiktere woning. Een hele onderneming, wat u ook kiest. Klein beginnen is wellicht de beste optie. We zetten alvast een paar mogelijkheden op een rijtje.

Klein beginnen

Verbouwen is een ingrijpende onderneming. Meestal hebben we daar weinig zin in. Maak het makkelijk voor uzelf en begin met een kleine aanpassing. Die zijn minder hoogdrempelig en toch al snel een enorme verbetering in uw dagelijkse leven. Denk aan een beugel in de badkamer plaatsen of het weghalen van een drempel.

Groter uitpakken

Een volgende stap is een ligbad vervangen door een inloopdouche of instapbad. Of als u moeite heeft met traplopen, kunt u overwegen om een traplift te installeren. Ouderen hebben een grotere kans om van de trap te vallen. In Nederland overkomt het jaarlijks zo’n 6000 senioren. Een traplift vermindert het risico om te vallen aanzienlijk en past op bijna elke trap, tenzij deze erg steil is. Een nog betere oplossing is een huislift. Maar die zijn veel duurder en passen niet in elke woning. Als u traplopen helemaal wilt vermijden, kunt u overwegen om uw bad- en slaapkamer naar de begane grond te verplaatsen. Afhankelijk van de indeling van uw huis is dat meestal wel een ingrijpende verbouwing.

Hoe betaal ik dit?

Aanpassingen aan uw woning kosten geld. U heeft verschillende mogelijkheden om ze te financieren. Heeft u overwaarde op uw huis? Dan kunt u wellicht de hypotheek verhogen. Heeft u geen overwaarde, dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten. Bij een lening voor een verbouwing, kun u de rente aftrekken. Let wel goed op. Kredietverstrekkers hanteren vaak een leeftijdscriterium.

Een ander huis

Kunt of wilt u niet verbouwen, maar past uw huis niet meer bij uw huidige leven? Verhuizen is ook een optie. Let daarbij goed op de ligging van een nieuwe woning. Misschien vindt u het prettig om dicht bij voorzieningen te wonen, zoals een winkelcentrum of restaurants en musea. Of dichter bij familie. Veel senioren kiezen met het oog op verminderde mobiliteit in de toekomst ook voor gelijkvloerse bungalows en appartementen. Vaak zijn de vierkantemeterprijzen bij dit type woningen wel hoger dan bij een rijtjeshuis.

Contact

Best een lastige keuze, verbouwen of verhuizen. Wilt u uw mogelijkheden en de financiële consequenties daarvan eens bespreken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij brengen uw situatie samen met u in kaart en adviseren over al uw mogelijkheden.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring