Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Wijzigingen NHG per 1 januari 2018

Ieder jaar worden de regels en voorwaarden voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) weer aangepast. Een van de veranderingen is dat per 1 januari 2018 de maximale kostengrens omhoog is gegaan, waardoor duurdere woningen in aanmerking komen voor NHG. Tweede verandering is dat nu nog maar 100% van de marktwaarde van de woning gefinancierd kan worden. Maar als u eenvoudige energiebesparende maatregelen toepast, dan wordt dat 106%. Raakt u het spoor bijster of heeft u vragen over de wijzigingen? Neem gerust contact op, we staan u graag te woord.

Wilt u in aanmerking komen voor NHG, dan mag de maximale koopprijs (inclusief kosten) niet boven de € 265.000 uitstijgen. Dat is 8% hoger in 2017. Investeert u in energiebesparende voorzieningen, dan mag de woning maximaal € 280.900 kosten. De extra financiering die u daardoor krijgt, moet wel verplicht gebruikt worden voor die maatregelen. Er zijn nog meer wijzigingen in de regels. Zo bent u voor een NHG niet meer verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en is oversluiten van een bestaande hypotheek zonder NHG naar een hypotheek met NHG onder voorwaarden mogelijk.

Wilt u weten wat uw opties zijn? Neem contact op voor een afspraak met een van de adviseurs van Van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn. We denken graag met u mee.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring