Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Wat zijn de opties voor ‘duurhuurders?

Bent u een duurhuurder? Iemand die te veel verdient voor een sociale huurwoning, maar met te weinig inkomen om een hypotheek te krijgen? Wilt u toch in aanmerking komen voor het kopen van een woning, dan kunt u wellicht meedoen aan een proefproject. Het is een initiatief van Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Vereniging Eigen Huis (VEH) en vier banken. Hiermee willen ze duurhuurders de mogelijkheid bieden om met een verantwoorde financiering een eigen huis te kopen. Wat houdt het proefproject in?

Wonen tussen wal en schip

Duurhuurders zitten in een vervelende situatie. Ze verdienen te veel om een goedkope huurwoning te krijgen, maar hun inkomen is met de huidige hypotheekregels te laag voor de benodigde hypotheek. Daardoor komen ze meestal in de vrije sector huur terecht. Huren in de vrije sector is echter meestal duurder dan de hypotheeklasten zijn voor een vergelijkbaar koophuis.

Voorwaarden aan de proef

Om duurhuurders tegemoet te komen gaan NHG en VEH samen met de ING, AEGON, Florius en BLG Wonen testen of deze groep toch hypotheeklasten kan dragen. De proef loopt maximaal twee jaar óf tot er duizend hypotheken zijn verstrekt. Er zijn natuurlijk voorwaarden aan verbonden om mee te kunnen doen aan de proef. Als u mee wilt doen aan de pilot, moet u ten minste drie jaar duurhuren. U mag geen betalingsachterstand hebben gehad in die periode, geen geld hebben geleend om uw woonlasten te betalen en geen spaargeld hebben gebruikt voor de betaling van de huur. Maar bent u in staat geweest om uw hoge huurlast te betalen met uw huidige inkomen, dan willen deze geldverstrekkers uw huurverleden laten meewegen bij uw hypotheekaanvraag. U moet dan in een huurverklaring uw inkomsten en uitgaven duidelijk maken.

Hypotheek voor zzp’ers en flexwerkers

Bent u flexwerker of zp’er? Ook als flexwerker of zzp’er kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek. De hypotheekverstrekkers controleren wel of uw inkomen stabiel is. Disclaimer: zelfs als u aan alle genoemde eisen voldoet, betekent dat niet automatisch dat de bank het verantwoord vindt om u als flexwerker of zzp’er een hypotheek te verstrekken.

Meer informatie

Bent u een duurhuurder en wilt u graag een huis kopen? Wilt u weten of u mogelijk voor deze proef in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op. Als erkend financieel adviseur helpen wij u graag verder.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring