Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Volgend jaar vervalt tijdelijke restschuldfinanciering

Vanaf 1 januari 2018 vervalt de tijdelijke restschuldfinanciering. Niemand heeft het meer over restschuld. De huizenprijzen stijgen immers exorbitant, dus problemen lijken over. Niet overal gaat het echter zo hard en er zijn nog woningen die ‘onder water’ staan. De waarde van het huis is dan nog niet boven de hypotheek uitgestegen. Bij verkoop houdt de eigenaar een restschuld over.

Het aantal eigenaren dat een restschuld zou hebben bij verkoop, is gehalveerd, maar nog steeds zijn dat er ruim 300.000. De tijdelijke restschuldfinanciering was een maatregel uit 2012 om huiseigenaren te helpen om toch te kunnen verhuizen: je kon de restschuld in een volgende hypotheek meefinancieren met een maandelijks aftrekbare rente (tot vijftien jaar).

Deze regeling vervalt. Dat betekent dat eigenaren met een verwachte restschuld bij verkoop hogere maandlasten krijgen. Bent u in deze situatie en was u al van plan om te verhuizen? Doe dat dan voor het einde van dit jaar. Dan kunt u de hypotheekrente die u betaalt over de restschuld, nog vijftien jaar aftrekken.

Heeft u vragen over het intrekken van de tijdelijke restschuldfinanciering en welke gevolgen dat voor u heeft? Neem contact op met Van Dijk Financieel Advies. We staan voor u klaar met deskundig en onafhankelijk advies.

 

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring