Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Wist u dat? Veranderingen pensioen 2016

Wist u dat u binnenkort wellicht kunt kiezen voor een vast of een variabel pensioen? Of een combinatie daarvan? Bij een vast pensioen weet u van tevoren hoeveel pensioen u krijgt. Bij een variabel pensioen blijft u uw pensioenkapitaal voor een deel beleggen. Het is nog maar een wetsvoorstel. Als de Tweede en de Eerste Kamer het voorstel goedkeuren, gaat de wet in op 1 juli 2016.

Wist u dat u gekort kunt worden op uw partnerpensioen als uw partner overlijdt en het leeftijdsverschil tussen u beiden groot is, bijvoorbeeld meer dan tien jaar? Bij sommige pensioenfondsen komt dit voor. De Hoge Raad heeft echter onlangs beslist dat in een individueel geval de kortingsregeling niet was toegestaan. Misschien gaat de kortingsregeling wel op de schop. Wordt u tot die tijd geconfronteerd met een korting vanwege het leeftijdsverschil met uw partner, dan kunt u er wellicht iets aan doen.

Wist u dat onlangs een werkgever is verplicht om pensioenschade bij werknemers te vergoeden? De werknemers waren via de adviseur van de werkgever geadviseerd om over te stappen van een gegarandeerd pensioen op 65-jarige leeftijd naar een premieregeling op basis van beleggingen. De rendementen vielen echter tegen en het pensioen viel veel lager uit. Het hof oordeelde dat de werknemers niet goed waren voorgelicht over de gevolgen van deze keuze. Vindt u dat u schade ondervindt van de overgang naar een nieuwe pensioenregeling? Dan kan dit oordeel van het hof u wellicht helpen.

Heeft u vragen over de risico’s en rendementen van een vast of variabel pensioen? Heeft u een partner die jaren ouder of jonger is dan u en wilt u weten of dat gevolgen heeft voor het pensioen na overlijden van een van beiden? Wilt u meer weten over wijzigingen in pensioenregelgeving in 2016 en of dat effect heeft op uw inkomen later? Neem contact op met uw onafhankelijke adviseur Van Dijk Financieel Adviseurs. Wij kunnen u informeren of wijzigingen in regelgeving of uitspraken van het hof invloed hebben op uw situatie.

 

Bronnen:amweb.nl, rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring