Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Verandering in de AOW vanaf 2021

Bent u net 66, of wordt u dat binnenkort, dan krijgt u in 2021 een AOW-uitkering. Binenn 4 maanden na uw verjaardag. Dat is anders dan verwacht. Vorig jaar is een nieuw pensioenakkoord gesloten. Daardoor loopt de AOW-leeftijd minder snel op en blijft in 2021 gelijk aan die van 2020. Als u op een bouwplaats werkt, dan kunt u waarschijnlijk zelfs eerder met pensioen. We leggen uit wat de nieuwe pensioenregeling voor u betekent.

Verdere verhoging

De AOW-leeftijd gaat in 2022 wel omhoog. Het plan is om de pensioenleeftijd elk jaar met 3 maanden te verhogen. Dat betekent dat pas in 2024 de pensioengerechtigde leeftijd 67 jaar is. Na die tijd stijgt deze mee met de levensverwachting. Dan gaat de pensioenleeftijd met 8 maanden omhoog voor elk jaar dat we gemiddeld langer leven. Ofwel, hoe langer we gemiddeld leven, hoe langer u werkt.

Zwaar werk? Eerder met pensioen

Werkt u op een bouwplaats? Vanaf volgend jaar mag u dan juist eerder stoppen met werken. Dit is vastgelegd in de zwaarwerkregeling. Het komt erop neer dat u maximaal drie jaar eerder met pensioen kunt.

Hoogte van de AOW

De Sociale Verzekeringsbank heeft de definitieve AOW-bedragen voor 1 januari 2021 nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk krijgt u volgend jaar iets meer AOW. Maar het gaat volgens de schattingen om slechts een paar euro per maand.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de AOW vanaf 2021 of wilt u meer weten over uw financiële situatie na uw pensioen? Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring