Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

U kunt wellicht besparen op uw overlijdensrisicoverzekering!

Besparen op overlijdensrisicoverzekering

Weet u wat u betaalt aan premie voor uw overlijdensrisicoverzekering? Wellicht heeft u deze verzekering al lang geleden afgesloten of heeft u er lang niet meer naar omgekeken. Het kan zomaar heel lonend voor u zijn om de verzekering over te sluiten. De afgelopen jaren is de premie voor overlijdensrisicoverzekeringen namelijk enorm gedaald. Soms zijn de kosten wel tot de helft verminderd ten opzichte van twintig jaar geleden. Best interessant, dus.

Doel overlijdensrisicoverzekering

Komt iemand te overlijden, dan kunnen de nabestaanden flinke financiële problemen krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld ineens zorg dragen voor de hypotheek van de woning van de overledene. Of ze krijgen te maken met hoge kosten of inkomensderving. Daarvoor is de overlijdensrisicoverzekering bedoeld. De nabestaanden krijgen na overlijden van de verzekerde voor een bepaalde datum eenmalig een uitkering zodat financiële problemen worden voorkomen.

Bent u man of vrouw?

Bent u een man en is het al wat langer geleden dat u de verzekering afsloot? Dan kan opnieuw afsluiten nog lucratiever zijn. Tot een aantal jaar geleden (2013) moesten mannen namelijk een hogere premie betalen dan vrouwen omdat zij gemiddeld jonger overlijden dan vrouwen. Tegenwoordig betalen mannen echter dezelfde premie als vrouwen.

Bent u gezond?

De vraag ‘bent u gezond’ wordt nog wel steeds gesteld. Ook bij het oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering moet u een gezondheidsverklaring invullen. Als u niet helemaal gezond meer bent, kan het zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Ondanks een mindere  gezondheid, kan de premie nog steeds veel lager uitvallen dan wat u nu betaalt.

Altijd laten adviseren

Als uw overlijdensrisicoverzekering deel uitmaakt van een spaarverzekering of beleggingsverzekering, dan is oversluiten wat lastiger en niet altijd voordeliger. Wilt u weten wat voor u mogelijk is? Wellicht kunt u ook veel geld besparen op de premie van uw overlijdensrisicoverzekering. Neem gerust contact op. We staan u graag te woord. Telefonisch of via videobellen.

 

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring