Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Rente over restschuld langer aftrekbaar

Prinsjesdag biedt meestal geen verrassingen meer, belangrijke veranderingen in de financiële huishouding van het land, liggen dan al op straat. Eén van de aangename aanpassingen is de aftrekbaarheid van de rente over een restschuld na de verkoop van uw woning. De periode waarover de rente aftrekbaar is, wordt verlengd van tien naar vijftien jaar. 

Als u uw woning de afgelopen jaren heeft verkocht of als u uw huis nu in de verkoop heeft, is de kans op een restschuld groot. De koper betaalt u dan dus niet het hele hypotheekbedrag dat u destijds in een financiering heeft geregeld. De Belastingdienst noemt dat een negatief vervreemdingssaldo eigen woning. U betaalt aan de bank rente over deze restschuld en deze is aftrekbaar in box 1 bij uw aangifte inkomstenbelasting. Dat kon maximaal tien jaar na de verkoopdatum zonder aflossingsverplichting. Dat wordt nu maximaal vijftien jaar. En het betreft woningen die zijn of worden verkocht tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017.

Wilt u weten wat deze verandering in de regelgeving en andere wijzigingen die zijn bekendgemaakt op Prinsjesdag, voor u betekenen? Neem contact met ons op en wij bekijken samen wat de gevolgen zijn voor uw financiële situatie op korte en op lange termijn.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring