Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Reisverzekering en corona

Vakantie annuleren door corona

Even leek het er op dat mensen voorzichtig weer op vakantie konden. Maar sinds het versoepelen van de coronamaatregelen ontstaan er in veel landen toch weer kleine brandhaarden met uitbraken van het virus. Dat zorgt ervoor dat reisadviezen op scherp staan. Bent u van plan om er even tussenuit te gaan? Lees dan goed de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. U krijgt niet altijd uw reis vergoed bij annulering.

Niet gedekt bij een uitbraak

Een plotselinge corona-uitbraak is bijvoorbeeld voor geen enkele nieuwe reisverzekering een geldige reden om te annuleren. Dat is vastgesteld nadat corona tot pandemie werd verklaard. Hetzelfde geldt voor een nieuwe doorlopende reisverzekering. Het is dus belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het reisadvies dat wordt afgegeven voor bepaalde landen. Zo geldt voor landen als Kroatië, Turkije, Roemenië, Bulgarije en Zweden een negatief (oranje) reisadvies. Op de website van het ministerie van buitenlandse zaken staat een actueel overzicht van landen met de codes. Kijk voordat u op reis gaat, eerst op deze website, zodat u weet wat er gaande is in het land van uw vakantie. www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken.

Wanneer wel gedekt?

Er zijn natuurlijk nog steeds geldige redenen om een reis te annuleren. Als u bijvoorbeeld met een doktersverklaring kunt aantonen dat u ziek bent, kunt u vaak rekenen op een vergoeding. Maar iedere verzekeraar heeft daar zijn eigen regels voor. Een ander belangrijk detail is dat u pas aanspraak maakt op een vergoeding van uw reisverzekering als u langer dan een dag weg bent. Bij een dagje uit bent u dus niet verzekerd door uw reisverzekering. Voor welke situaties u precies wel gedekt bent, staat in uw polisvoorwaarden. Het is in deze tijd dus heel verstandig om uw polisvoorwaarden nog eens door te lezen.

Contact

Heeft u vragen over uw polisvoorwaarden of wilt u duidelijkheid over waartegen u wel en niet verzekerd bent tijdens uw aanstaande reis? Neem dan gerust contact met ons op. Als erkend financieel adviseurs helpen we u graag verder.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring