Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Nieuwe hypotheekregels 2020; een overzicht

Wat verandert er in 2020 met betrekking tot de hypothekenmarkt? We onderscheiden energiebesparende maatregelen, tweeverdieners, de kostengrens voor de NHG en de hypotheekrenteaftrek.

Maar wat verandert er niet in 2020? Je kunt ook in het nieuwe jaar hooguit 100% van de waarde van je woning financieren. Extra kosten zoals overdrachtsbelasting kan je dus niet meefinancieren.

Veranderingen hypotheekregels 2020:

Energie en duurzaamheid

Als je meer dan €33.000 bruto per jaar verdient mag je maximaal 6% van de woningwaarde lenen om energiebesparende maatregelen mee te financieren.

Ken je het begrip “nul op de meter woningen”? In een Nul op de Meter-woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. In 2020 kun je voor deze woningen maximaal €25.000 extra financiering krijgen.

Met een energieneutrale woning wek je alleen energie op voor het verwarmen van de woning en het water. Energie voor overige zaken als lampen en apparatuur zitten daar niet bij. In deze constructie mag je maximaal €15.000 extra financieren. Vraag bij ons naar alle mogelijkheden.

Twee verdieners

In 2020 telt 80% van het inkomen van de minst verdienende partner mee voor de berekening van de hypotheek. Dat is momenteel nog 70%. Grote kans dus dat je samen meer kunt lenen.

NHG

De maximale hypotheek met NHG stijgt iets naar €310.000

HRA – Hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrendeaftrek wordt sinds 2014 steeds met een half procent verlaagd. In 2020 mag je maximaal nog maar 46% van de hypotheekrente aftrekken.

Contact

Heb je vragen over de veranderende regels? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring