Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Maak nu een degelijke financiële planning voor later

Nederlanders staan bekend om hun grote spaardrang. Op allerlei manieren zijn wij gewend om geld vast te zetten voor later. En soms wordt dat extra aangemoedigd door de overheid. Regelgeving op het gebied van pensioenen en eigen woning hebben ervoor gezorgd dat Nederlanders hun geld grotendeels onderbrengen in pensioenfondsen en in hun eigen woning. En daar zit het vast.

Dat blijkt uit een analyse van de Nederlandsche bank. Zo zijn er huiseigenaren (vooral starters) die vermogen opbouwen via pensioen en via hun huis doordat ze via de fiscus geprikkeld worden om hun hypotheek volledig af te lossen. Gevolg is dat ze minder geld overhouden voor consumptieve bestedingen. De Nederlandsche bank laat zien dat het positieve saldo van de bezittingen en schulden van Nederlandse huishoudens bijna twee keer zo groot is geworden.

Dat geld zit voornamelijk in pensioenvermogen. Ook het vermogen dat in huizen zit, blijkt enorm te zijn toegenomen ondanks dat de hypotheekschuld met een vergelijkbaar bedrag toenam. Het voordeel is dat Nederlandse huishoudens veel gespaard hebben voor hun oude dag. Een nadelig gevolg is de daling van de huizenprijzen vanaf 2008. Daardoor hebben veel mensen een hogere hypotheek dan de waarde van hun woning. Dat maakt een degelijke financiële planning lastig.

Wilt u een degelijke financiële planning maken en weten hoe u dat het beste kunt aanpakken? Let op uw geld en maak snel een afspraak met Van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn. Wij helpen u graag verder.

Bron: infinance

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring