Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Let op lenen kost geld! Dus ga je slim lenen

Wil je nieuwe kozijnen in je woning, een elektrische auto of gaan je kinderen studeren? Soms heb je extra geld nodig dat je niet hebt. Dat geld kun je dan lenen. Nu leen je waarschijnlijk al vaker geld. Een creditcard gebruiken of rood staan is immers ook lenen. Of een aankoop doen en maandelijks afbetalen. Kortom, er zijn veel vormen. Zoals je weet, kost lenen geld. Maar per leenvorm verschilt het nogal hoeveel rente je betaalt. We hebben het voor je op een rijtje gezet. Wil je advies over de beste leenvorm voor jou, kom dan langs. We maken graag tijd voor je. Zonder rente.

Kort lenen

Rood staan kost meestal het meeste geld. Het verschilt per bank, maar de kosten bedragen tussen de 10% en 14%. Ook voor kopen op afbetaling betaal je een dergelijke rente. Gebruik je een creditcard, dan betaal je aan het einde van de maand in één keer al je aankopen. Staat dat bedrag ook op je creditcard, dan betaal je geen rente. Maar staat het totaalbedrag niet op je kaart aan het einde van de maand, dan betaal je wel rente. [hoeveel?] Deze vormen van lenen zijn dus handig als je even niet uitkomt, maar je achterstand binnen afzienbare tijd weer hebt opgelost.

Persoonlijk lenen voor langere tijd

Wil je een substantieel geldbedrag voor langere tijd lenen, dan kun je beter naar andere vormen kijken. Een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een hypotheek, bijvoorbeeld. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd, waarbij het rentepercentage vastligt. Je betaalt daardoor een vast maandbedrag aan de geldverstrekker. Je weet dus precies hoeveel je moet terugbetalen en hoelang dat duurt. Afhankelijk van hoeveel geld je wilt lenen, hoe snel je wilt afbetalen en de geldverstrekker die je kiest, varieert de rente voor een persoonlijke lening tussen de 3,8% en 8,5%.

Doorlopend geld lenen

Bij een doorlopend krediet leen je wanneer het jou het beste uitkomt tot een bepaald maximum leenbedrag. En je vult dat ook weer aan wanneer dat jou uitkomt. Je kunt je hele krediet gebruiken, maar ook een deel. Je betaalt rente over het deel dat je hebt geleend, dus niet over het maximumbedrag. Maar de rente is variabel. Er zijn inmiddels vormen waarbij je twee jaar gebruik kunt maken van je maximale krediet, waarna je verplicht bent af te lossen. De rente ligt gemiddeld …….

Je kunt meer met je hypotheek

De leenvorm hypotheek wordt voornamelijk gebruikt bij de aankoop van een huis. Je kunt tegenwoordig je hypotheek verhogen (onder voorwaarden, uiteraard) om je huis te verduurzamen. Ook bestaan er vormen als de opeethypotheek, waarmee je de overwaarde van je huis kunt verhypotheken en het extra geld kunt gebruiken voor andere doeleinden. Een hypotheek is de goedkoopste leenvorm. En bovendien vaak aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Een handige leenvorm om eens nader te bekijken, dus.

Welke lening past bij jou?

Hou er rekening mee dat iedere lening altijd moet worden terugbetaald en dat je altijd rente betaalt. Heb je spaargeld? Daar krijg je momenteel geen rente op, dus wellicht is het slimmer om je spaargeld te gebruiken dan om geld te lenen. Wil je advies over wat je het beste kunt doen of welke lening het meest optimaal is in jouw situatie? Maak een afspraak. We staan voor je klaar.

 

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring