Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Leningen afbetalen in de coronacrisis

Door de coronacrisis lopen veel mensen inkomen mis. Wellicht bent u ontslagen of heeft u als zzp’er minder of geen werk. Het kan dus zijn dat het door de crisis moeilijk voor u is om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen. Gelukkig is daar begrip voor. Er bestaat bij veel banken een uitstelregeling voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Net als voor hypotheken. Heeft u een persoonlijke lening afgesloten, dan kunt u bij de meeste banken uitstel van betaling aanvragen.

Moet ik uitstel aanvragen?

Veel mensen weten dat ze uitstel kunnen aanvragen voor het afbetalen van hun hypotheek. Maar niet iedereen weet dat er een soortgelijke regeling bestaat voor persoonlijke leningen. Tijdens de eerste twee maanden van de crisis waren er meer dan twee keer zo veel aanvragen voor uitstel van hypotheekafbetalingen, dan van leningen. Als u niet in staat bent om aan uw betalingsverplichting te voldoen, kan het verstandig zijn om uitstel aan te vragen. Want als u langere tijd uw afspraken niet nakomt zonder uitstel aan te vragen, wordt u geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). De BKR bewaart uw gegevens vijf jaar. Door die registratie wordt het moeilijker om binnen die vijf jaar een lening of hypotheek te krijgen.

Duur van uitstel en aflossen

Als u uitstel krijgt voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, dan duurt dat maximaal drie maanden. Deze termijn geldt in de meeste gevallen. Maar sommige banken kiezen ervoor om elk geval apart te beoordelen. En als u uitstel krijgt, dan betekent dat natuurlijk niet dat u niet meer hoeft te betalen. De lening moet uiteindelijk worden afgelost. Dus wanneer u hierover in gesprek gaat met de bank, zorg er dan voor dat u duidelijke afspraken maakt en weet wat van u wordt verwacht.

Heeft u vragen?

Heeft u een doorlopend krediet of een persoonlijke lening en bent u niet in staat om uw betalingsverplichting na te komen? Heeft u vragen over dit artikel of wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op. We adviseren u over wat in uw situatie de beste keuzes zijn. Bel, Skype of mail ons, we staan u graag te woord.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring