Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Lastenverlaging in 2021

Op Prinsjesdag heeft het kabinet een lastenverlaging aangekondigd voor 2021. Maar betekent dat ook dat u er in 2021 op vooruit gaat? Dit zijn de vijf wizigingen die in 2021 invloed kunnen hebben op uw portemonnee.

Inkomstenbelasting iets lager

De arbeidskorting voor werkenden gaat volgend jaar omhoog. Het tarief van de eerste belastingschijf wordt verlaagd naar 37,10%. Dat betekent dat werkenden netto iets meer over houden. Als u een middeninkomen heeft, dan gaat u er in 2021 ongeveer 1% op vooruit. Voor gepensioneerden is dat de helft.

Een hogere vrijstelling in box 3

Bent u een spaarder of kleine belegger? Dan gaat u er in 2021 ook een beetje op vooruit. Het van belasting vrijgestelde vermogen voor u is namelijk opgehoogd naar € 50.000. Als u een fiscale partner heeft, hoeven jullie pas box-3 belasting te betalen als jullie vermogen meer dan € 100.000 is.

Zorgverzekering gaat omhoog

De zorgpremie stijgt zoals alle jaren ook in 2021. De basiszorgverzekering kost volgend jaar gemiddeld € 5 meer dan in 2020. Maar er zijn grote verschillen tussen zorgverzekeraars. De goedkoopste (budget)verzekering is per jaar ruim € 500 goedkoper dan de duurste (restitutie)verzekering. Bij een dure verzekering heeft u wel de mogelijkheid om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Bij een budgetverzekering zijn uw mogelijkheden beperkt, tenzij u bijbetaalt.

Energiebelastingen gas omhoog

In 2021 stijgt de energiebelasting op gas, voor stroom blijft de belasting gelijk. U betaalt voor gas volgend jaar ongeveer 3 cent meer per kubieke meter. Maar dat merkt u alleen als u meer gas gebruikt dan gemiddeld. U krijgt namelijk per jaar € 31 energiebelasting terug. Wilt u weten hoeveel u ongeveer gaat betalen in 2021? Bekijk dan de handige rekentool van Milieu Centraal

Meer partneralimentatie

Betaalt u partneralimentatie? U bent verplicht ieder jaar meer te betalen. Voor 2021 is de zogenoemde indexering 3%. Dat betekent dat u per € 100 uw ex-partner € 3 meer betaalt. Met deze tool kunt u uitrekenen wat dat voor u betekent. U kunt de partneralimentatie overigens wel aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. Als u meer dan € 68.507 verdient, daalt in 2021 echter de maximale aftrek van 46% naar 43%.

Meer informatie

Heeft u vragen heeft over de veranderende belastingen, toeslagen en de algemene lastenverlaging in 2021? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw financiële vragen.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring