Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Kent u de gevolgen van de wetswijziging voor uw pensioensituatie?

De meeste mensen hebben weinig kennis over pensioenregelingen en hebben weinig inzicht in hun eigen pensioensituatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft laten verrichten. Op 1 januari 2015 wijzigen de belastingregels voor de pensioenopbouw ook nog eens. Het wordt er niet makkelijker op. Veel mensen overzien niet de gevolgen van de wijzigingen.

De wijziging houdt in dat het pensioen dat werknemers belastingvrij mogen opbouwen bij hun pensioenfonds of verzekeraar, vanaf die datum met 12% per jaar zakt. Wordt afgetopt, in vakjargon. Wat is opgebouwd tot 1 januari 2015, blijft onaangetast en een eventueel tekort kan de werknemer netto bijsparen tot aan zijn pensioendatum. Dus op zich lijkt er niks aan de hand. Maar de problemen ontstaan als de werknemer na 1 januari 2015 overlijdt. De nabestaanden krijgen dan substantieel minder nabestaandenpensioen, wat kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. De overheid wilde de terugval in pensioen opvangen met de introductie per 1 januari van het nettopensioen. Maar die nieuwe regels zijn nog niet vastgesteld en uitgewerkt.

Dergelijke wijzigingen maken het voor mensen moeilijk om te begrijpen hoe hun pensioensituatie er nu precies uitziet. Maar keuzes van nu hebben enorme impact op de situatie straks. Daarom is het van belang dat u zich nu verdiept in uw financiële situatie straks.

Maakt u zich zorgen over uw pensioen? Wilt u weten hoeveel pensioen u inmiddels heeft opgebouwd? Komt u wel uit op het maandinkomen dat u straks nodig heeft? Kom eens langs voor de gratis pensioenscan. Hoe eerder u uw pensioenzaken regelt, hoe beter u het straks heeft.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring