Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Kantoor aan huis

Door de coronacrisis werken veel mensen al langere tijd thuis. Gelukkig bevalt dat de meeste mensen goed. Zelfs zo goed dat thuis werken ook voor de toekomst een aantrekkelijke optie is. Het is dan wel belangrijk om thuis een fijne en gezonde werkplek te hebben. Wellicht moet er aan uw huis het een en ander gebeuren voordat u langdurig thuis kunt werken. Heeft u plannen voor zo’n verbouwing? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te financieren.

De opties

Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw hypotheek te verhogen. U kunt ook een persoonlijke lening afsluiten. De rente over een persoonlijke rente is namelijk aftrekbaar van uw belastingaangifte. Hetzelfde geldt voor de financieringskosten. Deze regeling bestaat niet alleen voor verbouwen, maar ook voor het verduurzamen van uw huis.

Onder voorwaarden

Het is wel zo dat die renteaftrek alleen geldt voor de verbouwingskosten die u al heeft gemaakt. Om deze regeling ook aantrekkelijk te maken voor mensen die in termijnen betalen, is de rente op uw persoonlijke lening voor de eerste zes maanden aftrekbaar. Of de kosten nu al zijn gemaakt of niet. Als u na een half jaar nog geld over heeft van uw lening, dan wordt het resterende bedrag verplaatst naar box 3. De rente over het overgebleven bedrag is dan niet meer aftrekbaar. Maar zodra er een rekening van de verbouwing is betaald, mag de rente weer worden afgetrokken over dat bedrag.

Langer dan een half jaar

Als u van tevoren al weet dat een verbouwing langer duurt dan een half jaar, dan kunt u beter een verbouwingsdepot openen. Dat is een speciale bankrekening, waarvan u de rente voor maximaal twee jaar kunt aftrekken. Ook daar zijn de financieringskosten aftrekbaar.

Contact

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden om te verbouwen of te verduurzamen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring