Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Huizenmarkt en Corona

Schommelingen op de huizenmarkt in coronatijd?

Tijden de kredietcrisis van 2008 kreeg de huizenmarkt een enorme klap. Huizen werden snel minder waard. Veel mensen  zijn nu bang voor hetzelfde effect. Staat u op het punt om een huis te kopen of verkopen en bent u onzeker over de invloed van de coronacrisis op de huizenmarkt? Voorlopig hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Gevolgen korte termijn

Met de financiële crisis van 2008 nog vers op het netvlies is het geen wonder dat mensen zich zorgen maken over de huizenmarkt. Maar na twee maanden coronamaatregelen lijkt de huizenmarkt stabiel. In eerste instantie leek er in de eerste weken na de lockdown wel een reactie te komen. Mensen maakten minder afspraken om huizen te komen bezichtigen. En als het tot bieden kwam, dan werd er minder vaak een bod gedaan dat in de buurt kwam van de vraagprijs. Eigenaren die wilden verkopen en starters die op het punt stonden een huis te kopen, wachtten gespannen af.

Geen daling in prijzen

Maar de signalen na twee maanden zijn positief. Natuurlijk was men even voorzichtig en wilden kopers de kat uit de boom kijken: wat ging de markt doen? Die eerste voorzichtigheid had echter geen directe invloed op de markt. De huizenprijzen daalden niet. Dus heeft u al een huis gekocht op basis van een verwachte verkoopprijs van uw huidige woning, dan hoeft u zichgeen zorgen te maken.

Blik op de toekomst

Op de lange termijn weten we niet wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor de huizenmarkt. Daarvoor zijn er te veel factoren die invloed hebben. Sommige experts waarschuwen dat het koopgedrag van consumenten gaat veranderen door onzekerheid over hun inkomen. Dat kan ook invloed hebben op het kopen van woningen. Als de hypotheekrente stijgt en te veel mensen kunnen een nieuwe woning niet financieren, dan dalen de prijzen alsnog. Er is momenteel echter een enorm tekort aan huizen in Nederland. Daarmee blijft de vraag veel hoger dan het aanbod, wat prijzen weer op kan drijven.

Heeft u vragen?

Wij blijven u informeren over de bewegingen in de huizenmarkt. Bent u op dit moment op zoek naar een woning? Wilt u uw woning verkopen? En heeft u vragen over wat u nu het beste kunt doen? Neem gerust contact op. We adviseren u over wat in uw situatie de beste keuze is. Bel of Skype of mail ons, we staan u graag te woord.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring