Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Geld geven aan een onbekende

Sommige onderwerpen zijn niet sexy. Of niet actueel. Te ver van ons bed. Zo’n onderwerp is ons pensioen. Waarom denken we niet na over ons pensioen? Het is hartstikke belangrijk om de financiën te regelen voor de tijd dat er geen inkomsten uit werk meer binnenkomen. We weten het wel. Toch doen we dat niet. Waarom?

Daar zijn diverse onderzoeken naar gedaan en verschillende theorieën op losgelaten. Kortweg komt het er op neer dat we onszelf niet als oude mensen kunnen voorstellen. Bij een van de onderzoeken vertoonden de hersenen van jongeren dezelfde reactie bij de gedachte ‘geld geven aan een onbekende’ als bij de gedachte ‘sparen voor als ik oud ben’. Bovendien associëren we ouder worden met ziekte, gebrek, beperkingen, dood. En niet met fit zijn en leuke dingen doen.

Die beperkingen en de dood zijn nog zo ver weg. Volgens een ander onderzoek denken de meeste mensen niet verder dan tien jaar vooruit. We hebben plannen voor nu, korte-termijndoelen. De toekomst? Die kunnen we ons moeilijk voorstellen. En niet voorspellen. Dus hoezo moet je daar plannen voor maken? Daarbij is een pensioen een uitgestelde beloning. Daar houden we niet van. Door het uitstel daalt voor ons de waarde. Maar in uitstellen zijn we juist weer heel goed: het is nog zo ver weg, dat kunnen we morgen ook nog wel regelen.

Er zijn nog meer hoge drempels. De pensioenleeftijd stijgt, het uiteindelijke inkomen stijgt niet mee met de prijzen. Er is veel gedoe over en niemand heeft de oplossing. Onze menselijke reactie: vluchten.

Vlucht u nu de volgende keer naar Van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn. Wij kunnen wat drempels en onzekerheden wegnemen. En wij zijn gespecialiseerd in financiële plannen maken. We maken graag een afspraak om te bespreken wie u kunt zijn, later als u oud bent.

We zien u morgen.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring