Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Financiële tegemoetkomingen voor ondernemers in coronatijd

Bent u ondernemer met een klein bedrijf? Of werkt u als zzp’er? Veel ondernemers hebben het zwaar. Opdrachten gaan niet door en zicht op werk op korte termijn is er ook niet. Daarbij lopen veel lasten gewoon door. De overheid denkt mee en heeft een aantal regelingen getroffen. Voor ondernemers die nog langer moeten wachten op groen licht, zijn nog meer maatregelen aangekondigd. Hieronder een overzicht van de huidige maatregelen.

Voorlopig kunt u loon doorbetalen (aanvraag tot 31 mei)

Als werkgever maakt u zich erge zorgen over uw medewerkers. U wilt ze niet ontslaan, hebt ze wellicht binnenkort weer nodig, maar wie weet wanneer. U kunt gebruikmaken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) als u in de maanden maart, april en mei 2020 te maken heeft met een omzetverlies van ten minste 20%. U kunt tot 31 mei 2020 de regeling aanvragen (uwv.nl) en krijgt dan tot maximaal 90% van de loonkosten vergoed. Ook met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020.

Uitstel betaling belasting

Ook de Belastingdienst denkt mee. U kunt uitstel vragen voor de betaling van de inkomstenbelasting, de premie Zorgverzekeringswet, de vennootschapsbelasting, loonheffingen en de omzetbelasting (btw). Nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag heeft ontvangen, kunt u vragen om bijzonder uitstel van betaling. U krijgt automatisch uitstel voor drie maanden. Ook kunt u aanvragen of uw verwachte jaarinkomen naar beneden wordt bijgesteld. U kunt dit doen op de website van de Belastingdienst (belastingdienst.nl).

Eenmalige tegemoetkoming (aanvraag tot 26 juni)

Bent u werkzaam in een sector die extra hard wordt getroffen door de coronamaatregelen? Dan kunt u een eenmalige tegemoetkoming aanvragen van € 4000 via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS). Uw hoofd- of nevenactiviteit moet dan overeenkomen met een van de vastgestelde SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling). En uw onderneming moet op 15 maart 2020 met deze activiteit staan ingeschreven bij de KVK. U kunt dit online aanvragen tot 26 juni 2020, 17.00 uur op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Hier staat ook een zoektool waarmee u controleert onder welke SBI-code uw activiteiten vallen.

Tijdelijke bijstand (aanvraag tot 31 mei)

Daarnaast is er een bijstandsregeling om uw inkomen aan te vullen tot bijstandsniveau: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). In deze bijzondere situatie kijkt de overheid niet naar de inkomsten van uw partner of naar spaargeld. U vraagt deze uitkering aan bij de gemeente waar u woont. De regeling werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart en kunt u aanvragen tot 31 mei 2020.

Zakelijke kredieten

Ook de banken denken mee. Veel kredietverstrekkers hebben regelingen getroffen om u als kredietnemer tegemoet te komen. Voor de mogelijkheden kunt u advies inwinnen bij uw bank. U kunt ook contact opnemen met ons.

Meer informatie of advies?

Welke extra maatregelen worden genomen en voor welke sectoren is nog niet bekend. Op de websites van de Rijksoverheid en gemeentes staat veel informatie. Op de website van de KvK staat een tool waarmee u kunt checken voor welke regelingen u in aanmerking komt. U kunt ook contact opnemen met ons. We kijken met u mee welke regelingen voor u van toepassingen zijn en helpen u graag verder.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring