Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Er is weer geld beschikbaar voor startersleningen in Hoorn

Opnieuw heeft de gemeente Hoorn geld beschikbaar gesteld voor starters op de woningmarkt. De totale subsidie bedraagt 800.000 euro. Het Rijk verdubbelt dit bedrag, zodat er 1.600.000 euro beschikbaar is.

De starterslening is voor mensen die voor het eerst een woning kopen en niet genoeg kunnen lenen van de bank. In feite fungeert de subsidie dus als tweede hypotheek. Vorig jaar konden 57 starters op deze manier een huis kopen in Hoorn. Ook als u een eigen bedrijf heeft, kunt u in aanmerking komen. De starterslening dekt maximaal 20 procent van de totale kosten van het kopen van een woning met een maximum van 35.000 euro. De eerste drie jaar betaalt u geen rente of aflossing over de lening. Na drie jaar wordt gekeken of u inmiddels in staat bent met de aflossing te beginnen. Is dat niet zo, dan wordt weer drie jaar later opnieuw uw situatie bekeken. Met de starterslening wil de gemeente de woningmarkt stimuleren. Wel geldt dat wie het eerste komt, het eerst maalt.

Bent u starter, dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. U kunt ook contact opnemen met Van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn. Wij bekijken graag samen met u uw mogelijkheden bij de bank en helpen u vervolgens bij de aanvraag van een starterslening.

Bron: hoorn.nl/starterslening

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring