Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

De hypotheekrente stijgt, wat nu?

De hypotheekrente is voor het eerst sinds lange tijd iets gestegen. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien reden tot paniek. Maar dat is helemaal niet nodig. Natuurlijk is een hogere hypotheekrente geen fijn vooruitzicht, maar de rente is nog steeds laag.

Hoger, maar niet hoog

OK, de hypotheekrente gaat omhoog, dat zat er al even aan te komen. Maar de rente is nog steeds erg laag. Als u in 2008 de rente had vastgezet voor 20 jaar, dan betaalde u 5,5%. Nu betaalt u maximaal 3% rente voor 20 jaar vast. Dat is dus nog steeds heel veel minder dan ruim tien jaar terug.

Niet overal dezelfde stijging

Bovendien is de stijging niet bij alle geldverstrekkers even hoog. Dat verschilt per aanbieder. In de meest extreme gevallen zien we een stijging van 0,5 tot 0,75%. Maar over het algemeen ligt dat percentage lager. Wat betekent dit in de praktijk voor uw vaste lasten? Uitgaand van een 0,3% hogere rente op een hypotheek van 300.000 euro, dan gaan uw vaste lasten met 50 euro per maand omhoog.

Wees goed geïnformeerd

Gaat u een huis kopen? De hypotheekrente is een belangrijke factor. Maar de hypotheek met de laagste rente is niet per definitie de beste keuze. Elke geldverstrekker heeft weer andere voorwaarden en mogelijkheden. Kijk vooral naar wat het beste past bij uw specifieke situatie.

Het kan zijn dat een iets lagere hypotheekrente niet opweegt tegen de voorwaarden bij verhuizing of de mogelijkheid tot tussentijds aflossen bij een andere bank. Zorg dus dat u goed geïnformeerd bent over alle kenmerken van een hypotheek en niet alleen de rente.

Contact

Heeft u vragen over de stijging van de hypotheekrente en de gevolgen of de mogelijkheden voor u? Onze financiële adviseurs bekijken samen met u uw situatie, beoordelen de kansen en de mogelijkheden en adviseren u over de keuze die het beste bij u past. Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring