Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Bijna helft autobezitters is oververzekerd.

Weet u wat de dagwaarde van uw auto is? En weet u wat dat betekent voor uw autoverzekering? Uit onderzoek van Pricewise en Motivaction blijkt dat 91% van de autobezitters denkt dat hij zijn auto goed heeft verzekerd. Terwijl zij op basis van de dagwaarde een andere verzekering zouden kunnen afsluiten. Zo’n 46% van de autobezitters is oververzekerd aldus amweb.

59% van de deelnemers aan het onderzoek had niet meer over zijn autoverzekering nagedacht nadat hij hem had afgesloten. Dat wellicht een andere verzekering beter zou passen of goedkoper zou kunnen zijn als de auto ouder wordt, is niet bij hen opgekomen. Voor de meeste auto’s geldt dat de dagwaarde na zes tot acht jaar zo’n 65% is gedaald ten op zichte van de nieuwwaarde. Allrisk verzekeren heeft dan geen zin meer. Dat is de situatie van 46% van de auto-eigenaren met een allrisk-verzekering en van 60% van de autobezitters met een WA+ Beperkt Cascoverzekering. Natuurlijk is een klein percentage ook onderverzekerd: sommige auto’s met alleen WA-dekking hebben juist een ruimere dekking nodig.

Veel mensen hebben niet door of ze onder- of oververzekerd zijn. Hoe is dat bij u? Wellicht is het tijd om eens langs te rijden bij Van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn. Wij bekijken graag of uw autoverzekering de ideale is. Neem gerust contact op voor een afspraak.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring