Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Betaling hypotheek of lening uitstellen?

Corona treft ons hard. Veel mensen worden ziek, maar nog veel meer mensen komen in financiële problemen. Daardoor kunnen ze soms de rekeningen van gas, water en licht niet meer betalen. Of van hun huur of hypotheek. De overheid denkt zo veel mogelijk mee. En de banken ook.

Sociale regelingen
De overheid heeft een aantal regelingen bedacht waardoor bedrijven overeind kunnen blijven en bijvoorbeeld (een deel van) de lonen kunnen doorbetalen. Voor kleine ondernemers en zzp’ers is dat lastiger. Ze hebben geen mensen in dienst, maar opdrachten vallen weg en vaak kunnen ze niet terugvallen op sociale regelingen. Zij komen echt in de problemen.

Uitstel van betaling
Veel banken en andere aanbieders van hypotheken bieden daarom aan om de betaling van de hypotheek uit te stellen of tijdelijk te verlagen. U krijgt dan drie maanden adempauze, waarna u weer aan uw normale betalingsverplichting moet voldoen. Daarmee is de druk even van de ketel. Als u hiervan gebruik wilt maken, bekijkt de bank eerst uw situatie en daarna wordt besloten of u de betalingen kunt opschorten. Dit kan overigens heel snel gaan.

Voor 31 december terugbetalen
De maanden die u niet betaalt, moet u uiteraard later alsnog betalen. Voor 31 december 2021 moet u alle achterstallige hypotheek hebben terugbetaald. Met de nieuwe economische recessie die is aangekondigd, kan ook dat nog een probleem vormen. Als u 31 december 2021 niet haalt, kan het zijn dat uw recht op hypotheekaftrek vervalt. Maar daarover wordt nog onderhandeld, wellicht wordt die regel nog veranderd.

Wilt u even overleggen?
Overigens is er ook goed nieuws voor u als u een zakelijke lening heeft. Voor het betalen van de kosten van uw zakelijke lening kunt u een half jaar uitstel krijgen. Wellicht vindt u het lastig om in te schatten waar u wel of geen recht op heeft. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder en denken mee over oplossingen voor uw specifieke situatie.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring