Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Betaald advies OK, maar dan wel onafhankelijk

Moest u ook zo wennen aan het bedrag dat u ‘ineens’ moest betalen voor het advies van een hypotheekadviseur? U was niet de enige. Toch beginnen we er aan te wennen. Uit onderzoek blijkt dat we het al veel normaler vinden om een onafhankelijke adviseur te betalen voor zijn financieel advies. Dat zit hem in het woord ‘onafhankelijk’.

Er is de laatste jaren een trend zichtbaar dat mensen onafhankelijk advies belangrijk vinden. We willen wel een keuze hebben en een eerlijk, helder beeld hebben van wat die keuzes zijn. Maar ook blijkt dat we er nog niet aan toe zijn om er een redelijk bedrag voor te betalen. Wat de consument redelijk vindt, is te laag voor wat de adviseur nodig heeft om een kwalitatief hoogwaardig advies aan te bieden. En als er dan toch betaald moet worden, wil driekwart van de mensen de keus hebben om in één keer te betalen of gespreid – bijvoorbeeld over de looptijd van de verzekering of hypotheek. Dat laatste vindt nu weer geen oor bij de meeste adviseurs, noch bij de toezichthouder of bij politici.

Arno Dolders is directeur van Legal & General, het bureau dat het onderzoek heeft uitgevoerd. Hij zegt: ‘Ik denk dat het goed is om niet te blijven hangen in dogma’s maar gewoon te kijken naar de effecten van het verbod op provisie. En indien geconstateerd wordt dat het verbod ook ongewenste effecten heeft, te onderzoeken op welke wijze deze ongewenste effecten kunnen worden weggenomen.’

Ook bij van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn betaalt u voor een uitgebreid advies over bijvoorbeeld een hypotheek. Maar heeft u al een hypotheek en wilt u weten of het voor u zinvol is om hem over te sluiten? Dan doen wij gratis een hypotheekscan. We zijn u graag van dienst.

 

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring