Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

Belastingvoordeel bij woningverbetering

Heeft u net een nieuwe woning gekocht, maar moet er nog wel een en ander aan gebeuren? Gaat u de verbouwingsplannen in uw huidige woning eindelijk uitvoeren? Of heeft u een aannemer in de arm genomen voor groot onderhoud? Als u voor de verbetering van uw woning een krediet hebt afgesloten, is de rente fiscaal aftrekbaar.

Onderhouds- en verbouwingskosten is best een breed begrip. Dat gaat niet alleen over de vervanging van kozijnen, ramen en deuren of schilderwerk. Of over de verbouwing van de badkamer of de keuken. Ook de aanleg van zonnepanelen, onderhoud aan plavuizen, grindvloer of zonnescherm en zelfs de inrichting van de tuin vallen daar onder. En heeft u een cv-ketel in huurkoop? Ook die doet mee in het financiële voordeel.

Let op: het is niet zo dat u de kosten voor de verbouwing of het onderhoud kunt aftrekken van de belasting. Alleen als u hiervoor een lening hebt afgesloten, mag u de rente die u betaalt over de lening, aftrekken.

Wilt u weten wat het precies voor uw belastingaangifte betekent, neem dan contact met ons op. We rekenen graag voor u uit welk belastingvoordeel u kunt halen uit de verbetering van uw woning.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Laatste berichten

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring