Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

1, 2, 3 aan uw pensioen

Dat we niet altijd weten hoe ons inkomen eruitziet later, ligt niet helemaal aan onszelf. We vinden pensioenen lastige materie, en dat idee wordt gevoed door te ingewikkelde informatie. Vaak worden we niet voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden en wat die kunnen opleveren. Dat wij niet echt geïnteresseerd zijn, speelt natuurlijk ook een rol. Maar … als mensen denken dat de hoogte van het pensioen ongeveer 70% van het laatstverdiende salaris zal zijn, dan gaat er iets behoorlijk fout.

De staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Klijnsma, vond het dan ook tijd om iets aan de communicatie rondom pensioenen te doen. Resultaat was de Wet pensioencommunicatie (juli 2015). Uitgangspunt is dat informatie helder moet zijn en correct. Ook moet meer informatie digitaal te vinden zijn. En mensen moeten meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en risico’s van een regeling. Er zijn ook nieuwe communicatiemiddelen ontwikkeld. Zoals de maatregel Pensioen 1-2-3, die per 1 juli 2016 ingaat. Pensioen 1-2-3- bestaat uit drie informatielagen in een vast format, zodat we de mogelijkheden van diverse regelingen kunnen vergelijken.

Wij als pensioenadviseur helpen u als u wilt weten waar u aan toe bent, welke risico’s u loopt en welke keuzes u kunt maken. We ondersteunen werkgevers als zij de informatieplicht naar de werknemers goed willen invullen.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring