Hypotheken, Verzekeringen, Belasting, Administratie in Hoorn
.
Bel: 0229 248897

2031 is dichterbij dan u denkt

1 januari 2001 lijkt al best lang geleden. Eigenlijk is dat al behoorlijk lang geleden. Een belangrijk gegeven omdat per 1 januari 2001 een beperking in de renteaftrek op hypothecaire leningen is ingevoerd. Vanaf die datum mag de rente over de hypothecaire lening maximaal 30 jaar van uw belastbaar inkomen worden afgetrokken. Voor de eerste groep consumenten die hieronder valt, is al meer dan de helft van die 30 jaar om. Wat betekent dat voor u?

Hoe is de situatie nu?

U heeft een hypotheek afgesloten en betaalt daar rente over aan de bank. Deze rente kunt u aftrekken van uw belastbaar inkomen, waardoor u minder belasting hoeft te betalen. U kunt de rente alleen aftrekken voor een hypotheek of lening die u heeft gebruikt voor de aankoop van een eigen woning. Heeft u tijdelijk twee woningen omdat uw oude woning nog niet is verkocht, dan mag u – onder voorwaarden – die rente ook aftrekken. En de rente op een verbouwingslening valt ook onder dit recht. Deze rente mag u vanaf 1 januari 2001 maximaal 30 jaar aftrekken. Heeft u een hypotheek van voor deze datum, dan gaat die 30 jaar pas op 1 januari 2001 in. Is uw hypotheek in de tussentijd verhoogd, dan gaat voor het extra bedrag dat u leent, die 30 jaar in op de datum waarop u de verhoging heeft ondertekend.

En straks?

Wat gebeurt er aan het einde van die 30 jaar? Dan mag u de hypotheekrente niet meer aftrekken van uw belastbaar inkomen. Gevolg is dat u dus meer belasting betaalt bij hetzelfde inkomen. En dat u dus minder overhoudt per maand. Kortom, uw woonlasten stijgen. Hebt u een hypotheek van voor 2001, dan komt u in 2031 in deze situatie. Hoe zit u er dan bij? Bent u dan al met pensioen, dan ontstaat de situatie dat u hogere woonlasten heeft met een lager inkomen.

Wij adviseren om nu al een afspraak te maken met Van Dijk Financieel Adviseurs in Hoorn. Om te bekijken hoe uw situatie er in 2031 uitziet en wat u eraan kunt doen om een groot verschil in woonlasten te voorkomen. Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Geef een reactie

Wist u dat:

Veel mensen teveel betalen voor hun krediet? Wilt u niet langer teveel betalen? Lees verder.
Dakkappellen, kozijnen and andere woningsverbeteringen financieren ook mogelijk is? Lees hier meer over de mogelijkheden om geld te lenen.

Volgen

Van Dijk Financieel Adviseurs is een landelijk opererend advieskantoor. We werken veel in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, zoals Hoorn, Alkmaar, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Haarlem.

Laatste berichten

Van Dijk Financieel Adviseurs

Van Dijk Financieel Adviseurs is onderdeel van Van Dijk Lease & Financiering.
Noorderstraat 24
1621 HV Hoorn
0229 – 248897

Van Dijk Lease & Financiering valt onder de Wet Financieel Toezicht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 36045352 en bij de AFM onder nummer 12006123. Deze website is puur informatief. U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud.

Privacy verklaring